Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، سید محمدهادی سبحانیان با اشاره به اینکه یکی از مسائل فعلی در اقتصاد کشور، رشد اقتصادی و سرمایه گذاری پایین در کشور است، افزود: طی دهه گذشته متوسط رشد اقتصادی صفر بود و در برخی از سال‌های اخیر حتی میزان استهلاک از سرمایه گذاری بالاتر بود که دلایل مختلفی از جمله تحریم و کرونا داشت، ولی یک دلیل مهم موضوع مجوزها و سهولت ورود مردم به ویژه جوانان برای کسب و کار بود که متأسفانه بر اساس شاخص‌های موجود در دنیا رتبه بسیار بدی داریم و عملاً خودمان با دست خود نمی‌گذاریم مردم وارد کسب و کار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سبحانیان گفت: با توجه به اینکه در این بخش قوانین مترقی داریم، اما چون دستگاه‌های صادر کننده مجوز، تعارض منافع و امضا طلایی دارند دریافت مجوز بسیار سخت است و شفاف شدن فرآیند صدور مجوزها مشکل شده است.

وی خاطر نشان کرد: در اسناد تحولی دولت آمده که باید به سمت صدور مجوزهای کسب و کار برود تا مردم آثار خوب آن را در زندگی احساس کنند.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته رویکرد مناسبی برای ساده سازی و شفاف سازی اتخاذ نشده بود تصریح کرد: در تبصره ۱۸ قانون بودجه امسال در موضوع تسهیلات پرداختی به کسب و کارها که منجر به اشتغال می‌شود تقریباً در ۶ ماهه اول سال اتفاقی نیفتاد، ولی در ۶ ماهه دوم سال اقدامات بسیار گسترده توسط دستگاه انجام شد.

معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: حدود ۵ ماه است که مرکز پایش کسب و کار برای شفاف شدن مجوزها فعالیت می‌کنند.

درگاه‌های تخصصی وزارتخانه‌ها باید به درگاه ملی وصل شوند

معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: الکترونیکی شدن صدور مجوزهای کسب و کار، شرط لازم در قانون است همچنین دستگاه‌ها باید درگاه‌های تخصصی وزارتخانه‌ها را به درگاه ملی متصل کنند.

سید محمدهادی سبحانیان در ادامه افزود: الکترونیکی شدن صدور مجوزهای کسب و کار، شرط لازم در قانون است ولی شرط مکمل آن این است که از درگاه ملی این مجوزها به دست مردم برسد یعنی اینکه دستگاه‌ها باید درگاه‌های تخصصی وزارتخانه‌ها را به درگاه ملی متصل کنند تا بتوانیم گزارشی از تعداد درخواست مجوز در وزارتخانه‌ها همچنین گزارشی از تعداد مجوزهای صادر شده، صادر نشده و زمان اخذ مجوز داشته باشیم.

وی ادامه داد: کاربرگ هایی را به دستگاه‌های مختلف ارسال کردیم تا دستگاه‌ها نظراتشان را نسبت به شفاف سازی و تسهیل مجوزها اعلام کنند ولی بعضاً اینجا مشکل داریم چون بعضی از دستگاه‌ها کاربرگ ها را برنگردانده اند یا مخدوش است همچنین دستگاه‌ها باید یک درگاه تخصصی برای اتصال به درگاه ملی داشته باشند بنابراین دستگاه‌ها باید بر اساس قانون این دو کار را انجام دهند.

سبحانیان گفت: بر اساس آمار در وزارت صمت ۵۹ مجوز شناسایی شده است که از این تعداد ۴۰ مورد تأیید محور و ۱۹ مورد ثبت محور است و از ۵۹ مجوز که به وزارت صمت ارسال کردیم ۸ مجوز را با کاربرگ برگرداندند و این ۸ مجوز هم مورد تأیید ما نبوده است یعنی مؤلفه‌هایی در کاربرگ ها وجود داشت که از شفافیت لازم برخوردار نبوده است.
وی خاطر نشان کرد: تمام مجوزهای کسب و کار را احصاء کردیم که باید شفاف سازی شود همچنین دستگاه‌ها درگاه‌های تخصصی شأن را به درگاه ملی متصل کنند.

وی ادامه داد: کاربرگ هایی را به دستگاه‌های مختلف ارسال کردیم تا دستگاه‌ها نظراتشان را نسبت به شفاف سازی و تسهیل مجوزها اعلام کنند ولی بعضاً اینجا مشکل داریم چون بعضی از دستگاه‌ها کاربرگ ها را برنگردانده اند یا مخدوش است همچنین دستگاه‌ها باید یک درگاه تخصصی برای اتصال به درگاه ملی داشته باشند بنابراین دستگاه‌ها باید بر اساس قانون این دو کار را انجام دهند.

معاون وزیر اقتصاد گفت: بر اساس آمار در وزارت صمت ۵۹ مجوز شناسایی شده است که از این تعداد ۴۰ مورد تأیید محور و ۱۹ مورد ثبت محور است و از ۵۹ مجوز که به وزارت صمت ارسال کردیم ۸ مجوز را با کاربرگ برگرداندند و این ۸ مجوز هم مورد تأیید ما نبوده است یعنی مؤلفه‌هایی در کاربرگ ها وجود داشت که از شفافیت لازم برخوردار نبوده است.

وی خاطر نشان کرد: تمام مجوزهای کسب و کار را احصاء کردیم که باید شفاف سازی شود همچنین دستگاه‌ها درگاه‌های تخصصی شأن را به درگاه ملی متصل کنند.

کد خبر 5425493

منبع: مهر

کلیدواژه: فضای کسب و کار طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار وزارت جهاد کشاورزی بانک مرکزی ایران بورس قیمت نفت قیمت گوشت سید رضا فاطمی امین سازمان امور مالیاتی تسهیلات بانکی سازمان هواپیمایی کشوری ترانزیت گمرک ایران قیمت دلار حسین قربانزاده بانک مرکزی مجوزهای کسب و کار همچنین دستگاه ها دستگاه ها وزارتخانه ها صدور مجوزها ارسال کردیم مورد تأیید شفاف سازی وزارت صمت کاربرگ ها ۵۹ مجوز بر اساس ۸ مجوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۷۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر صدور مجوزهای نظام مهندسی گفت: در ۵ سال گذشته حدود ۳۰ درصد کل درخواست مجوزها به بحث حرایم و فواصل بهداشتی رد شده است.

زمانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ضرورت بازنگری فواصل بهداشتی در حوزه کشاورزی و دامداری افزود: با عنایت به مطالبات مردمی که طی این سال‌ها داشته‌ایم، تقاضای رو به رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، وجود واحدهای فعال که دارای سابقه تولید هستند و بدون مجوز، تولید می‌کنند و مهم‌تر از همه با عنایت به این که بعد از یک دهه از آخرین ابلاغیه مربوط به فواصل بهداشتی گذشته، ضروری است که برای افزایش تولید، بازنگری در فواصل و حرایم بهداشتی، که اماکن دامی با یکدیگر دارند، انجام شود.

وی تصریح کرد: بعد از آخرین ابلاغیه که در خصوص فواصل بهداشتی داشته‌ایم، هم اکنون با وجود افزایش تکنولوژی و افزایش سطح بهداشت، مسئولان سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی نیز احتمالاً راغب هستند که این فواصل را به نفع تولیدکننده کاهش دهند.

زمانی در ادامه تاکید کرد: ما نیز به عنوان متصدی بخش صدور مجوز و تسهیل در بخش صدور مجوز، ضروری است که فاصله بین واحدهای تولیدی را کم کنیم. به همین منظور باید اجرای این روند را به عوامل دیگری محول کنیم، از جمله استفاده از موازین بهداشتی، فنی و تکنولوژی‌های جدید و نیروهای انسانی که دامپزشک‌ها هستند در سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی و مسئولان فنی بهداشتی که ما در مزارع تولیدی داریم، همه باید دست به دست هم بدهند و بتوانند بهره برداران، متقاضیان طعم شیرین این تعدیل و کاهش فواصل را بچشند و مهم‌تر از همه ما بتوانیم این تغییر را حداقل بر روی سفره‌های مردم بیشتر حس کنیم، چون مطمئناً این تغییر منجر به افزایش تولید خواهد شد.

‌بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، این فاصله‌ها با هدف جذب سرمایه در بخش کشاورزی و استفاده بهینه از منابع تولیدی بخش کشاورزی، تعدیل می‌شود.

فواصل بهداشتی متراژ معینی بین واحدهای تولید محصولات کشاورزی است که گرفتن مجوز را برای برخی‌ها سخت‌تر کرده است.

دستورالعمل مربوط به این فواصل نخستین بار در سال ۱۳۵۰ تدوین شد، اما بازنگری آن اجرایی نشد.

کد خبر 6096815

دیگر خبرها

  • الکترونیکی شدن ۴۷۷,۰۰۰ پروانه کسب کاغذی تا ۱۵ اردیبهشت ماه
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟
  • الکترونیک محور شدن مجوزها به معنی افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی کشور است
  • دارندگان واحدهای صنفی بخوانند /دریافت این شناسه الزامی است
  • همه واحدهای صنفی باید شناسه یکتا دریافت کنند
  • صدور مجوز فنس کشی زمین های کشاورزی فیروزکوه
  • کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است
  • همه واحدهای صنفی باید کد یکتا خود را دریافت کنند
  • الزام کسب و کارها برای دریافت شناسه یکتا